Pasdite Poezie

Jemi mësuar të shoqërojmë zbatimin e projekteve tona, si shoqëri civile, me trajnime, seminare e fjalime dhe harrojmë që një ndër metodat më efikase të përcjelljes së një mesazhi ndërgjegjësues është shprehia artistike. Njëri prej projekteve tona, fokusohet tek dhuna në familje; e statistikat në Shqipëri na thonë se mbi 90% e viktimave të këtij fenomeni janë vajzat dhe gratë!

🖌Aziz Nesin🖌Petro Marko🖌Frida Kahlo🖌Camille Rainville🖌Maya Angelou🖌Nënë Tereza🖌Nazim Hikmet🖌Wislawa Szymborska🖌Petrit Ruka🖌Ernest Hemingway🖌Miroslav Krleza🖌Rumi, Dritero Agolli🖌Paolo Coelho🖌Luis Borges …ishin poetët dhe shkrimtarët që shoqëruan pasditen tonë poetike nën notat e kitarës së Francit dhe Kelerit!

▶️ Qendra H.A.N.A vlerëson artin dhe kulturën si instrumenta të fuqishëm të edukimit qytetar, ndonëse rrugë e gjatë është përpara për promovimin e një mënyre tjetër kalimi kohe për rininë tonë në Lezhë, por edhe me gjërë! Pasditja poetike erdhi nën kujdesin e mikeshës, profesionistës së medias dhe artistes Jerida Sakaj. Falenderojmë Jeridën dhe miqtë nga Tirana e Lezha për atmosferën frymëzuese. Mirënjohje pa cak për kontributin tuaj në këtë qoshe të Lezhës.

Poezi: Jerida Sakaj 🛑 Megi Latifi 🛑 Algerta Tafani 🛑 Forest Zoto

Kitarë dhe vokal: Franc Koruni 🛑Keler Sufja

“Për mundësinë e zbatimit të ndërhyrjes tonë me tematikë “Shoqërizimi i Ligjit të ri për Dhunën në Familje” falenderojmë Qeverinë Suedeze në Shqipëri dhe Programin e Forcimit të Policimit në Komunitet.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

English
Albanian English